Presentationer

Program - Vem bryr sigHavsverkstadPresentationer
DebattIntervjuerUtställarePressEnkäten - Allt för Sjön 2014

Här publicerar vi videoupptagningar från de presentationer som kommer att framföras på miljötorget i den takt som vi hinner redigera sidan. Alla presentationer, intervjuer och panelsamtal som är klara finns att se på vår youtubekanal Initiativet Hållbara Hav. Att publicera dem på sidan nedan tar lite tid och sker i den takt vi hinner men du kan redan nu se dem direkt på vår Youtubekanal Initiativet Hållbara Hav

Invigning av Allt för Sjön

Anders Mannesten från Initiativet Hållbara Hav presenterar Allt för Sjöns nya miljötorg, Hållbara Hav tillsammans med Frida Hagström från Havs- och vattenmundgheten och Marie-Louise Johansson från Stockholmsmässan.

 

Båtbottentvätt - hur funkar det.

Odd Klofsten från Boatwascher berättar hur båtbottentvättar kan hjälpa dig till ett giftfriare båtliv.

 

Den andra vågen – nya miljögifter i Östersjön

Prisbelönade dokumentärfilmaren Folke Rydén och skärgårdsbon och mamman Cecilia Ramning som tog reda på vilka miljögifter hon och hennes son bar på.

Get green get speed – dags att överge gamla tankemönster

Svante Barthon, grundaren av Scrubbis, presenterar tillblivelsen av uppfinningen borstskrapan Scrubbis. En borstskrapa som är effektiv, lättanvänd och som reducerar bränsleförbrukningen. Kom och låt dig inspireras av en filosofisk miljöentreprenör.    Intervju med Svante Bahrton

Du behöver inte bottenmåla (Bild bifogad)

 

Odd Klofsten entreprenör, seglare, naturvän och sedermera föreläsare som sporrar båtägare i hela Sverige att hitta alternativ till båtbottenmålning. Ett billigare, bekvämare, miljövänligare och därmed gladare båtliv helt enkelt.

ONSDAG 5 MARS

Du behöver inte bottenmåla (Bild bifogad)

Tid: 17.30

Odd Klofsten entreprenör, seglare, naturvän och sedermera föreläsare som sporrar båtägare i hela Sverige att hitta alternativ till båtbottenmålning. Ett billigare, bekvämare, miljövänligare och därmed gladare båtliv helt enkelt - missa inte.

TORSDAG 6 MARS

Tre enkla val gällande pump-out system (Bild bifogad)

Tid: 18.00 – 18.30

Den 1 april, 2015, införs ett förbud mot att släppa ut toalettavfall från fritidsbåtar, men redan idag är fritidshamnar skyldiga att tillhandahålla mottagningsanordningar båtarnas avfall. Frågan är dock vilka val man ställs inför som hamn och vad man behöver tänka på när man väljer en pump-out. Är du nyfiken på detta och vill ha några tips på vägen inför ert beslut så är ni välkomna att komma och lyssna på Lars Andréason från Marinarmatur, som startade 1928, med erfarenhet från 300 installationer av pump-out system i Norra Europa.

FREDAG 7 MARS

Get green get speed – dags att överge gamla tankemönster (Bild bifogad)

Tid: 17.00 – 17.30

Svante Barthon, grundaren av Scrubbis, presenterar tillblivelsen av uppfinningen borstskrapan Scrubbis. En borstskrapa som är effektiv, lättanvänd och som reducerar bränsleförbrukningen. Kom och låt dig inspireras av en filosofisk miljöentreprenör.

SÖNDAG 9 MARS

KTH Solar Boat – en autonom bärplansbåt som går på ren solenergi

Tid: 13.00 – 14.00

KTH Solar Boat Project Visar sin autonoma bärplansbåt. Sommaren 2014 skall båten tävla i Japan. Enda tillåtna energikälla är solpaneler på en yta av max 2x1m. Viktor Eriksson konsult/sponsor berättar om utmaningar och lösningar. Ett flertal av dessa tekniker kommer vi med säkerhet att se i båtar i framtiden.