C2 Vertical Safety utvecklar samarbetet med Initiativet Hållbara Hav

Sedan 2012 har C2 Vertical Safety som engagerad partner till Initiativet Hållbara Hav medverkat till arbetet för att förbättra situationen för Östersjön. Under åren har det givande samarbetet fördjupats och utvecklats. Med fortsatt samarbete under 2015 bidrar C2 till ytterligare aktiviteter för ett friskt framtida Östersjön.

- C2 var ett av de första företagen som kom in och stöttade vårt arbete för Östersjön. Därför är det extra roligt att just C2, efter 3 år, utvecklar samarbetet med Hållbara Hav under de kommande tre åren. C2 sätter kvalitet, ansvarstagande och miljöfokus högt på agendan vilket ligger helt i linje med våra ambitioner och arbetet för en friskare Östersjö. C2 ser dessutom till att vår besättning kan segla briggen Tre Kronor under säkraste former, säger Anders Mannesten, marknadschef för Initiativet Hållbara Hav och Briggen Tre Kronor.

Varje år besöker Initiativet Hållbara Hav och briggen Tre Kronor ett stort antal länder runt Östersjön samt kustnära städer i Sverige för att belysa Östersjöns utsatta situation och tillsammans med medverkande lyfta intressanta miljöprojekt i regionen. C2 står för Climbing Competence och Vertical Safety betyder vertikal säkerhet. Med utbildning, tekniker, metoder och produkter vill C2 Vertical Safety öka säkerheten för alla som arbetar i den vertikala världen. Att segla en brigg innebär klättring på hög höjd under ibland svåra väderförhållanden. Utöver att C2 stödjer Hållbara Havs arbete för Östersjön ser de till att briggen Tre Kronors besättning har den bästa säkerhets utrustningen som krävs. Med sin specialistkunskap inom klättring och fallskydd är C2 Vertical Safety marknadsledande inom sin bransch och ingår i ett stort internationellt nätverk.

- Vi är stolta över att arbeta med Initiativet Hållbara Hav och Briggen Tre Kronor. Det är ett fantastiskt och trovärdigt initiativ. Man agerar, syns, hörs och samarbetar med flera av samhällets starka institutioner. Det drivs av människor som precis som jag, har naturen nära hjärtat och som tror på utveckling och inte på avveckling. Östersjön berör oss alla och som företag har vi under flera år följt vad som händer och träffat forskare som arbetar med Östersjöfrågor för att få veta mer. Vi vet att vi kan bidra med högre säkerhet i det arbetet, säger Mattias Åkesson, vd C2 Vertical Safety.

FAKTA C2 Vertical Safety

C2 står för Climbing Competence. Vertical Safety betyder vertikal säkerhet och företaget är ledande in om säkerhet vid klättring och höghöjdsarbeten. C2 Vertical Safety arbetar med fallskydd, klätterutrustning och personligt ljus till krävande specialister. Generalagenter och distributörer för världsledande varumärken så som Petzl, La Sportiva, Beal, Inova och Bollé. Bolaget driver en unik träningsanläggning för höghöjdsutbildning - inomhus med takhöjd på 20 meter.
Läs mer under: http://www.mynewsdesk.com/se/c2verticalsafety

För mer information:

Christina Thimrén Andrews, projektledare, Initiativet Hållbara Hav, christina.t.andrews@briggentrekronor.se, 0708-188238.

Anders Mannesten, marknadschef, Initiativet Hållbara Hav, anders.mannesten@briggentrekronor.se, 070-389 68 89.

Mattias Åkesson, vd C2 Vertical Safety, mattias.akesson@c2safety.com, 018-67 79 91, 070-368 85 80.

10 apr 2015