Bottenhavet 2015

Initiativet Hållbara Hav och briggen Tre Kronor af Stockholm besöker Örnsköldsvik 10-12:e, Härnösand 14-15:e och Sundsvall 17-18:e september. Under besöken sätts fokus på Östersjöns situation. Miljöutställningen ”Etta med kök” visas för skolklasser och allmänhet. Under "Öppet skepp” finns möjlighet att gå ombord på Tre Kronor af Stockholm och det kommer även att erbjudas seglingar.

Program Örnsköldsvik
Program Härnösand
Program Sundsvall

Miljöutställning

Miljöutställningen ”Etta med kök” handlar om kemikalier, läkemedel och plaster i vår hemmiljö och visas på kajen i anslutning till fartyget. Mycket av det vi använder oss av hemma hamnar så småningom i våra vattendrag och slutligen i Östersjön. Öppna skåp och lådor och finn tips om vad vi kan göra för Östersjöns bästa. Utställningen invigdes i Almedalen 2014 av miljöminister Lena Ek. Fri entré.

Öppet skepp

Välkommen ombord och se hur Tre Kronor ser ut från insidan! Vi visar fartyget och berättar om våra seglingar och vårt arbete för ett rent och friskt Östersjön. Fri entré.

Segla för Östersjön med briggen Tre Kronor

Upplev hur det är att segla ett segelfartyg som för hundrafemtio år sedan! Vid samtliga hamnbesök erbjuds möjlighet att segla med på någon av våra fyra timmars lunch- eller kvällskryssningar.

För mer information:

Örnsköldsvik: Anders Mannesten, Marknadschef Initiativet Hållbara Hav, anders.mannesten@briggentrekronor.se 070-389 68 89

Härnösand: Sture Haglund, kommunikatör Initiativet Hållbara Hav, [javascript protected email address], 070-422 78 19.

Sundsvall: Christina Thimrén Andrews, Projektledare Initiativet Hållbara Hav, christina.t.andrews@briggentrekronor.se, 070-818 82 38